Recenties

Wat ouders over gastouder Desiree zeggen:

Crystal Decker
Zoals veel andere ouders, zijn ook wij beiden werkende ouders. We vinden het erg belangrijk om een goed, stabiel en veilig adres voor je kinderen te vinden en ze met een goed gevoel achter te kunnen laten. Onze “eigen” gastouder zou met zwangerschapsverlof gaan en we zochten een nieuwe (tijdelijke) gastouder, met dezelfde stabiliteit, zorg, veiligheid en klik. Dit hebben wij toen gevonden bij gastouder Desiree. 
Vanaf het moment dat we onze twee-jarige tweeling, Isabeau & Mees, brachten heeft Desiree hen liefdevol opgenomen in haar kindvriendelijke huis. De tweeling draaide op de dagen dat ze bij Desiree waren mee met het gezin. Er gelden duidelijke regels en die worden consequent toegepast, de tweeling wist precies wat wel en niet kon en dat schept veiligheid, maar ook duidelijkheid voor de kindjes. Uiteraard was er ook alle gelegenheid om heerlijk te spelen en te ontdekken. Isabeau & Mees genoten er volop van dat ze dat samen konden spelen met het éénjarige zoontje van Desiree: Pim en met de (eventuele) andere kindjes. 

Zo leren ze bij Desiree samen spelen en delen met al het speelgoed welke ze voor de kindjes heeft. Ze communiceert helder met ons als ouders en stelt zich flexibel op. Als er bijzonderheden door ons werden aangegeven bewoog ze daarin mee. Er was altijd aandacht voor bijzondere dagen als verjaardagen en feestdagen. Ook hanteerde ze leuke thema’s met bijbehorende liedjes en knutsels die ze dan maakten. Tochtjes met de bus, naar de speeltuin, het hondje Baloe uitlaten en samen in de bolderkar op pad. Desiree maakt iets speciaals van die momenten! Ik kan een heel verhaal schrijven waarom wij zo blij waren met de opvang bij Desiree, maar de aller belangrijkste referentie die wij kunnen geven is dat onze tweeling met heel veel plezier en liefde 4 dagen in de week, voor een aantal maanden naar Desiree ging. Écht een aanrader voor elke ouder!


David & Carla de Feijter
Desiree als gastouder is in een woord te omschrijven: fantastisch. Voor u als ouder die opzoek is naar een gastouder zullen wij dit even uitweiden. Ten eerste houdt ze rekening met u wensen en verwachtingen. Zo wil ze van te voren graag het schema/routine van uw kind weten, zodat zij dit ook kan aanhouden en volgen. Wij als ouders vinden dit erg belangrijk. Kinderen hebben routine nodig en moeten weten waar ze aan toe zijn. Desiree weet dit ook en doet dit heel goed. Ten tweede is ze echt heel ondernemend! Ze doet van alles met de kinderen. Lekker knutselen aan de hand van thema’s, lekker buiten wandelen met Balou de hond, lekker buiten spelen en nog veel meer. Uw kind zal zich zeker niet vervelen bij Desiree. Ten derde is ze er eerst voor het kind, maar ook voor de ouders. Ze houdt in een soort dagboek bij wat er die dag gebeurt is, zodat je precies weet hoe het gegaan is. Ook is ze bijna altijd bereikbaar voor vragen. Zo waren wij de eerste keer toen ons dochtertje naar haar toe ging best nerveus. Ze heeft toen de hele dag af en toe een update of foto gestuurd. Dat is natuurlijk heel fijn en geruststellend. Nog steeds krijgen we bijna altijd wel een foto toe gestuurd als er iets leuks of grappigs gebeurt. Zo ben je er als ouder toch een beetje bij. Ten vierde is ze volgens ons heel nuchter en staat ze met beide benen op de grond en dit draagt ze over op de kinderen. Bij Desiree thuis mag er veel, maar er zijn ook duidelijke regels waar de kinderen zich aan horen te houden en ook consequent aan worden gehouden door haar. Dit is natuurlijk heel goed voor de ontwikkeling van het kind. Het kind leert wat wel en niet mag en waar de grenzen liggen. Onze dochter gaat nu ruim een half jaar naar Desiree en in die tijd hebben we niks te klagen gehad! Het gaat zelfs beter dan verwacht. Als wij aan familie vertellen wat onze dochter allemaal mee maakt en doet bij Desiree zijn ze verbaasd dat ze zoveel met de kinderen onderneemt. Mocht u dus opzoek zijn naar een gastouder zouden wij zeker een gesprek met Desiree aanraden. U zult niet teleurgesteld worden! 


Nienke Mercado
Mijn dochtertje gaat sinds juli 2015 naar gastouderopvang ‘De Deugnietjes’. Voor zowel mama als dochterlief was dat wel even spannend, maar al gauw vertrouwde ik mijn dochter toe aan de deskundigheid van Desiree. Wat voor ons erg prettig is, is dat de opvanglocatie praktisch naast de deur is. Het kleinschalige maakt dat er voor elk kindje veel persoonlijke aandacht is, iets dat ik een groot pluspunt vind. Desiree werkt graag aan de hand van thema’s, en laat de kinderen dan lekker knutselen, iets dat mijn dochter graag doet. Ook gaat zij regelmatig met de kinderen buiten een frisse neus halen, of mogen ze in de (goed omheinde) achtertuin spelen. In de omgeving is veel te doen, waaronder speeltuintjes en een kinderboerderij. Mijn dochtertje gaat graag naar de opvang en dit maakt mama uiteraard ook blij. Wij hopen nog lang van de opvang van Desiree gebruik te mogen maken!

Bram & Ineke Zegwaart
"Een zorgzame, betrokken, creatieve, ondernemende en lieve gastouder! Zo hebben wij Desiree een jaar lang ervaren als gastouder voor onze oudste zoon!
Altijd lekker naar buiten, knutselen en spelletjes volgens thema's en altijd paraat met een attentie voor speciale gelegenheden. Maar bovenal een lieve gastouder die er alles aan doet om haar beste zelf te zijn voor de kindjes die ze opvangt!
Dankjewel voor het jaar goede zorgen voor onze Stan!

Liefs,
Bram, Ineke, Stan & Barry "

Comments